Kdo je Elon Musk in kaj je naredil?

elon musk

Mogoče vam je ime Elon Musk znano, vendar se nikakor ne morete spomniti kako. No to je zelo velik tehnološki gigant, ki je ustvaril Teslo in SpaceX. Ko je bil še majhen so ga sovrstniki in starejši zelo zasmehovali, zato ni imel ravno lepega otroštva, in enkrat je celo prišel v obdobje, ko bi lahko izgubil vso imetje. Vendar kljub temu se je boril in postal eden izmed najbolj uspešnih ljudi na svetu in ob enem tudi znanih.

elon musk

Elon Musk je dobil diplomo iz fizike in ekonomije in med časom študija ustvaril svoj nočni klub. Študij je kasneje tudi pustil in se raje prepisal na univerzo v Stanfordu, kjer je kasneje tudi ustvaril z bratom nov projekt Zip2. Podjetje je bilo seveda kupljeno in je za to za njih delal cele dneve v pisarni, dokler ni podjetje začelo dobivati milijone in nekaj od tega tudi Elon Musk. Po tem je ustanovil še eno podjetje X.com, ki je šlo za spletno bančno podjetje, katero se je čez nekaj let združilo z podjetjem Confinity. Sedaj se to imenuje PayPal, kar uporablja skoraj vsaka druga oseba, za plačevanje preko spleta. Kasneje so ga od tam tudi odpustili kot direktorja, kar je postala aktualna novica, vendar mu je delovanje pri njih še vedno prineslo veliko dobrega, saj je ustanovil podjetje SpaceX, kateri cilj je bil poleti v vesolje.

Leta 2004 je Elon Musk veliko denarja vložil Teslo, in z nekaj padci ter podvigi je prišel na uspešno mesto kot je sedaj. Vsaka oseba si želi Teslo, vendar zaradi velikih cen si lahko tak avto privošči le redko kdo. Elon Musk bo še kar nekaj časa zelo znana oseba, saj je naredil veliko na tehnologiji in ekonomiji, zato je na vse naredil zelo velik vtis. Za sabo je imel tudi kar veliko zvez, z nekaterimi se je celo poročil, vendar nobena ni bila tista prava.