Fizioterapija

Ni prijetno, ko doživimo kakšno nesrečo, kakšen padec, ko imamo kaj zlomljeno. Hitro se ob raznih nesrečah zgodi, da imamo kaj zlomljeno. Saj medicina danes je že napredovala, da nas ozdravijo, ampak lahko nam pusti kakšne posledice. Ko se zgodi, da imamo kaj zlomljeno, nas že v bolnici čaka fizioterapija, da nam olajša pri okrevanju. S pomočjo fizioterapije pridemo do hitrejšega okrevanja.

fizioterapija

Vem, da ste že vsi slišali za fizioterapijo, upam edino, da je še niste potrebovali. Hitro pride do nesreče, pa tudi če je mala, potrebujemo pomoč naših fizioterapevtov. Tudi pri določenih operacijah, kot je mogoče hrbtenica, je fizioterapija zelo dobrodošla ter pomaga pacientu do hitrejšega okrevanja. Sem imela sama doma primer, ko je hčerka imela težko operacijo na hrbtenici. Takoj drugi dan je prišla k njej fizioterapevtka, seveda že v bolnici, kjer sta začele izvajat vaje. Fizioterapija ji je zelo pomagala že v bolnici, da je lahko začela počasi hodit. Tudi doma je morala izvajat določene vaje, kasneje pa ji je še pripadala fizioterapija v toplicah. Hočem povedat, da so vaje, ki jih predpišejo fizioterapevti zelo pomembne, saj tako pomagajo bolniku, da okreva.

Nekateri starostniki, nimajo takšne sreče, da bi lahko vsak dan mogoče hodili v zdravstveni dom ali kam drugam na fizioterapijo. Za te bolnike pridejo na dom in doma lepo izvajajo vaje, ki jim pripadajo. Te vaje izvajajo izkušeni in izučeni fizioterapevti, ki imajo že dolgo letne izkušnje. Oni točno vedo kaj lahko dela bolnik, koliko je zmožen, da čim prej okreva. Mogoče so od začetka nekaterim bolnikom vaje težke, malo boleče, ampak treba malo potrpeti. Noben fizioterapevt ne bo pretiraval z vajami, on vam samo hoče pomagat, da bo vam lažje, da boste spet lahko na primer hodili ali gibali z roko. Na koncu boste z vsem zelo zadovoljni, pa čeprav vas je mogoče od začetka malo bolelo.