Preprečite udar strele

Ko gradimo hišo morami pomisliti na vsako malenkost. Najbolj pomembno je varnost našega doma, saj se bomo tako počutili tudi mi varni. Tu se ne gre samo za tatove ampak varnost hiše pred nevihto. Vemo, ko pride kakšna nevihta, takrat je tukaj tudi grmenje, ki ni prijetno, prav tako pa so tukaj strele. Te strele so lahko zelo nevarne za naš dom, saj lahko povzročijo tudi požar. Kar pa seveda ne bi radi in ne bi radi živeli v strahu, ko je zunaj tako neprijetno vreme. Udar strele lahko povzročijo tudi same naprave, ki jih imamo danes v stanovanju ogromno. Udar strele lahko doživimo tudi mi, lahko pa to nezgodo preprečimo oziroma se zaščitimo s samim strelovodom. Preprečite udar strele ter si uredite čim prej strelovod, če še ga nimate na vaši hiši.

udar strele

Kot sem že zgoraj omenila, naše naprave, kot so ventilatorji ali kakšne antene in seveda dimniki so zelo privlačni za udar strele. To pa zato ker so povezani s samo ozemljitvijo in iščejo največjo točko v prostoru. Ko udari kje strela v bližini naše hiše se zgodi, da največkrat ostanemo brez električne energije. Takrat je udar strele lahko zelo nevaren za naše električne naprave, če že prej nismo poskrbeli, da bi vse izmaknili iz vtičnic. Zato je dobro, ko se dela slabo vreme, da vse kar se le da izmaknete iz vtičnic. Saj boste na tak način obvarovali električne aparate. Ko greste na počitnice naredite isto, kjer se le da.

Za samo varnost, da ne pride do požara ob udaru strele pa lahko poskrbimo sami. Zato moramo imeti narejen strelovod, da vse to preprečimo. Ob sami gradnji hiše danes že za to poskrbijo strokovnjaki. Lahko pa tudi sami poskrbite, če imate kakšno starejšo hišo. Pozanimajte se, če je mogoče že narejen strelovod, če nimate lahko za to poskrbite sami. Če se v to ne razumete vam bodo pomagali strokovnjaki na tem področju.