Katera streč folija je cenejša in bolj uporabna

streč folija

Streč folija je raztegljiva folija iz umetne mase za zavijanje paketov in palet. Ali obstaja ugodna in kakovostna streč folija za posameznike in podjetja? Seveda, poklicati morate proizvajalca in se pozanimati, katera bi bila za vas najboljša. Proizvajalec vas bo vprašal glede uporabe folije, koliko jo uporabljate, kako zavijate in kaj je predmet zavijanja. Obstajajo ugodne rešitve za določene namene za podjetja, industrijo, skladišča, pisarne in posameznike. Ni treba, da kupujete debele folije, so tudi še tanjše in novodobne, izdelane z nano tehnologijo, ki so enako močne, zato imajo manj plasti in so s tem razlogom cenejše.

streč folija

Nano streč folija je sodobna oblika izdelave raztegljivih folij, s katerimi lahko zavijete na primer hrano, pakete, darila, palete in velike ali majhne predmete, pohištvo in tekstil, vse kar mora biti zaščiteno pred praskami, udarci, razsutjem in vremenskimi vplivi med skladiščenjem ali transportom. Uporabite lahko prozorne folije, obarvane prozorne ali pa neprosojne. Tudi potiskane so možne, da stranke takoj vedo, kdo je poslal paleto ali paket.

Klasična streč folija je običajno v standardnih dimenzijah, ki so vedno na voljo, pa tudi nekaj barvnih folij je gotovo na voljo, prozorne pa so vse. Če bi želeli imeti streč folijo, ki ni standardnih dimenzij, se jo naredi posebej za vašo uporabo po naročilu. Navitje pa je lahko krajše za ročno zavijanje ali pa še enkrat daljše za strojno zavijanje. V industrijah in skladiščih so običajno vedno na voljo stroji za zavijanje predmetov s streč folijo, pa naj gre za škatle ali palete.

Obstajata tudi manjša in mini streč folija, ki je namenjena pisarnam ter gospodinjstvom za zavijanje raznih predmetov in hrane ter tudi paketov in daril. Je izjemno uporabna, saj skoraj vakuumsko zapre hrano in predmet, ki jih tako varuje pred zrakom, vodo, praskami in prahom ter umazanijo. Zraven lahko nabavite tudi držalo na katerega nataknete kolut s folijo in tako z njim lažje zavijate.