Varstvo pri delu mora poznati vsak zaposleni

Varstvo pri delu je obvezen del vsakega delovnega mesta. Ko se delavec zaposli, mora najprej vse izvedeti o delovnem mestu, kako ga varno uporabljati in kako uporabiti zaščitna sredstva. Vse o varstvu pri delu dobite na tej povzavi https://sanus-statera.com/varstvo-pri-delu.  Če tega še niste uredili je to nujno, ker vas bo drugače k temu pozval inšpektor in vas kaznoval ter odredil šolanje. Uredite to že prej sami.

varstvo pri delu

Varstvo pri delu se mora izvajati enkrat letno in vsi zaposleni morajo opraviti test ter se seznaniti z novostmi v podjetju ali pri delu na domu. Izvede ga usposobljena oseba, ki priredi predavanje in nato udeležence tudi testira. Sami boste to težko izpeljali razen, če je vaše delovno mesto res preprosto za uporabo in je zelo malo zaposlenih ali ste doma. Vseeno je treba vedeti, kak ose pravilno dviguje tovor, uporaba računalnika ali stolov in še marsikaj bi se našlo, tudi zaščitnih sredstev in mask.

Najbolje je, da varstvo pri delu uredi od papirjev naprej usposobljena oseba iz podjetja, ki se s tem ukvarja in tudi usposobi vse ostale v podjetjih, saj ima za to tudi licenco.  Taka oseba hitro in zanesljivo izpelje usposabljanja in teste ter vam inšpekcija ne bo gledal pod prste, ker bo vedela, da ste vse speljali točno tako, kot je potrebno in imate za to tudi vsa potrebna dokazila.

Varstvo pri delu je treba jemati resno in ga mora imeti čisto vsako podjetje ter samostojni zaposleni podjetnik. Vsaka oseba, ki se zaposli ali je na študentskem delu v podjetju mora biti seznanjena  s tem, kar varstvo pri delu priporoča za določeno delovno mesto, drugače ste v prekršku. Pa tudi vi boste mirneje spali in tudi delavec bo bolj varen.

Najbolje je, da so te zadeve urejene po predpisih in tudi po vesti delovodje ter direktorja podjetja. Če se zgodi nesreča v podjetju, moraj odgovorni za to odgovarjati.