Vitamini in minerali so pomembni za naše telo

Vitamini in minerali, vsi ste že slišali za to dvoje. Zavedati se moramo, da brez teh dveh spojin v telesu ne bomo zdravi in, če ne uživamo dovolj mineralov in vitaminov lahko kar hitro zbolimo, kar pa mislim, da si nihče ne želi. Zato morate redno uživati hrano, ki vsebuje vitamine in minerale, ker le tako bo vaše telo oziroma vi zdravi.

vitamini in minerali

Vitamini in minerali, kot sem rekla so pomemben del našega telesa. Brez njih bo naše telo nezdravo in lahko dobimo marsikatero bolezen, ki si jo pa zagotovo ne želimo. Vitamini največkrat sodelujejo pri procesih presnove, torej iz tega lahko sklepate da presnova ne bo dobra, če vitaminov v telesu ne boste imeli. Velika količina mineralov in vitaminov pride v telo s pravilno prehrano. Zdaj je tako, da če recimo ne jeste ravno zdravo vsaki dan lahko tudi jemljete neke dodatke in tako vitamini in minerali pridejo v vašo telo. Seveda le teh dvojih v telesu tudi ne sme biti preveč, tako kot jih ne sme biti premalo. Zato tudi previdno jemljite te prehranske dodatke. Vemo pa tudi, da vitamine dodatno zauživajo nosečnice, tako ste lahko potem prepričane, da bo pa otrok zdrav.

Vitamini in minerali v naše telo vstopijo skozi hrano. Lahko jih pa jemljete tudi kot prehranske dodatke. Največkrat boste na embalaži vitaminov in mineralov videli kolikšna je priporočena doza, ki jo lahko dnevno vzamete. Tega se le držite, ker tudi preveč teh dveh snovi v telesu ni dobro. Prav tako pa vam priporočam te dodatke, če opazite sami, da s prehrano v sebe ne dobite dovolj vitaminov in mineralov. Vemo, da si nihče ne želi zboleti in ravno zato je količina teh dveh snovi, ki jo dobimo čez dan tako pomembna. V trgovini Biokatka dobite raznorazne prehranska dopolnila, ki so tudi zelo kvalitetna.