Zobni rentgen LuxDental

zobni rentgen

K zobozdravniku hodimo vsi, pa čeprav ne redno. Ampak na slikanju zob pa še nismo vsi bili, vsaj jaz še v svojem življenju nisem nikoli bila. Nekaj o rentgenu si lahko preberete na tej spletni strani https://luxdental.si/zobni-rentgen-rtg/. Lahko se tudi pri njih naročite, če imate slučajno napotnico in, če to zahteva vaš zobozdravnik. Navadno nas naš zobozdravnik napoti na zobni rentgen oziroma slikanje zob. Tega ne opravlja vaš zobozdravnik ampak vam bo točno povedal kam se morate napotiti, če to opravljate prvič. Kako pa poteka in še kaj koristnega pa izveste v nadaljevanju ali pa največ na spletni strani zgoraj.

Zobni rentgen je pomemben pri zobozdravstvu. Seveda vsi ga ne  rabijo, ampak o tem ne odločate vi ampak, kot sem že nekaj krat omenila vaš zobozdravnik. On bo določil, ko ga potrebujete in vas bo napotil na pravi naslov. Ni nujno, da rabi sliko vseh zob, mogoče samo določenega, ki vam ga bo zdravil ali kaj podobnega. Navadno vas napoti na zobni rentgen, ko se vam odlomi zob, boste potrebovali implantat, mogoče rabite kakšen kirurški poseg, mogoče pri otrocih, ko jim mlečni zobje nepravilno rastejo, lahko tudi za popravilo zob. Težko je opisati vse težave, kadar morate opraviti zobni rentgen.

zobni rentgen

Če se bojite kakšnega posega pri zobozdravniku, se slikanje zob ne rabite. Zobni rentgen poteka zelo hitro, enostavno in seveda brez bolečin. Ko boste naročeni se oglasite na naslovu in tam vam bo vse povedano kako to poteka. Še vedeli ne boste, da ste že gotovi in da lahko greste domov. Prav tako vam bodo povedali, če morate počakati na izvide oziroma slike ali oni prenesejo do vašega zobozdravnika. Nič se ne rabite ustrašit, ko vas vaš zobozdravnik napoti na zobni rentgen. Pomeni, da vaš zobozdravnik ali mogoče kirurg ne ve kaj se skriva in bo to lahko ugotovil samo s sliko, ki jo bo dobil.