Cestna kolesa so vsestranska za vožnjo in rekreacijo

cestna kolesa

Cestna kolesa so posebej namenjena vožnji po urbanih naseljih, cestah in urejenih voziščih in s lahko tudi opremljena. Najdete jih tukaj https://www.enduro.si/moska-cestna-kolesa/, kjer lahko izberete več različnih modelov za svojo postavo in potrebo. Kvalitetna cestna kolesa se uporabljajo za kratke ni tudi zelo dolge razdalje, na poti do službe, šole, po nakupih ali za rekreacijo in tudi za šport, vendar ne po neravnem terenu, ker imajo pnevmatike narejene za urejena cestišča. Opremljena so za vožnjo po cesti, zato so vidna in varna v prometu in dovoljena za vožnjo po urbanih naseljih z opremo. Imeti morajo zavore, luč, zvonec in odsevnike.

cestna kolesa

Cestna kolesa so največkrat moška ampak so tudi lahko v ženski izvedbi, razlikujeta pa se v okvirju in nekaterih detajlih ter položaju krmila. Ko izbirate kolo za sebe, boste ugotovili, da so cestna kolesa izdelana tako, da so okvirji različnih dimenzij. Izberete tisto velikost okvirja in koles, ki se vam najbolj prilega glede na vašo višino postave in tudi na težo. Glede teže pa se ozrite tudi po materialu in če imate večjo težjo vzemite ojačan okvir.

Nekatera cestna kolesa pa so precej športna in ta nimajo opreme, ampak so narejena za dolge vožnje, za šport in rekreacijo po bolj zahtevnih poteh, ki so lahko strme na primer, vendar lepo utrjene. Če se s tem kolesom hočete peljati v urbanem naselju, boste potrebovali luči, ki jih namestite nanj in so lahko tudi snemljive, ko jih ne potrebujete. Dobro pa je, da imate tudi zvonec.

Sodobna kolesa imajo super zavore, amortizerje torej blažilnike za dolgo vožnjo, da je udobna in natančne prestave. S prestavami lahko korigirate vožnjo tako, da lahko speljete tudi zelo strme klance navzgor brez, na da bi stopili dol s kolesa. To vam bo bistveno olajšalo vožnjo in jo naredilo bolj enostavno ter da boste prišli hitreje na cilj. Pa tudi z manj lastnega napora.