IR paneli so zdravo in naravno ogrevanje za vsak dom

IR paneli

IR paneli so najsodobnejše ogrevanje, primerno za čisto vsa stanovanja, saj se boste z njimi ogrevali na naraven način, tako kot bi vas grelo sonce. Delujejo na elektriko, ki je lahko obnovljiv vir energije.  Kakovostni IR paneli imajo to prednost, da so poceni in jih lahko tudi prestavite, nekateri se montirajo, drugo so lahko samostoječi. Spomnite se, kako prijetno je pod panelom zunaj v kakšni restavraciji piti čaj ali kakav.

IR paneli

Če nimate nobene druge možnosti ogrevanja so IR paneli še posebej dobrodošli, saj so varčni in grejejo do zgoraj, kot greje sonce in smo tega vajeni, je naravno. Zato nas povsem ogrejejo dobesedno sijejo toploto iz razžarjenih kovinskih mrež, ki deluje kot žerjavica ali sončni žarki in ogrejejo do kosti. To je res najbolj naravna toplota, ki je možna med ogrevanji, če odštejemo kamin na drva. So pa glede ogrevanja IR paneli dosti bolj ugodni kot kamini, saj delujejo kot sonce in jih ni treba vzdrževati.

Dejansko so IR paneli enostavni za upravljanje, samo priklopite jih na elektriko, nastavite jakost gretja in že delujejo. Če jih ne potrebujete, jih izklopite, temperaturo pa sami regulirajo, tako da se periodično vklapljajo takrat, ko temperatura pade pod tisto., ki ste jo nastavili.

Še posebej so primerni za kamnite stare hiše, za ogrevanje zunaj, za velike stavbe, velike hale in delavnice, pisarne ter kopalnice, tam so tudi zelo pogosti kot dodatno ogrevanje poleg radiatorjev. Velikokrat ljudje izklopijo radiatorje ter se ogrevajo sam oz. IR paneli, ker jim je tako bolj ugodno in udobno.

Zanimivo je še to, da so precej varčni in so med najcenejšimi ogrevanji nasploh. Izbirate pa lahko med različnimi modeli, velikostmi in jakostmi, tak oda se za vsakega najde točno tak, ki je zanj primeren. Tudi dizajn je zanimiv in lep, paneli bodo tako tudi lep okras sobe, pa še zdravi boste bolj, kot prej.