Karnise za zavese ohranjajo intimo doma

Zavese predstavljajo skoraj nujen del opreme našega doma. Da bi zavese v prostoru zasijale v svoji podobi, so pomembne tudi karnise za zavese, ki zapolnijo občutek intime, najdete pa jih na www.zavese-dasa.si/karnise. Pogosto se zdi, da je dom brez zaves kot dom v katerem vedno nekaj manjka. No, tako menimo tisti, ki smo z zavesami na oknih odraščali. Intimnost, ki jo zavese dajejo, na nek način poboža našo dušo in nam da občutek, da je tukaj naš dom – poln vsega dobrega.

Karnise za zavese in njihov pomen

Čeprav se včasih zdi, da karnise za zavese nimajo pomena, vam bodo mnogi, predvsem pa naše babice, povedale, da temu ni tako. Karnise opravljajo pomembno vlogo nosilcev zaves, pri tem običajno mislimo na zavese, ki se nahajajo ob oknih. Skupaj z zavesami nudijo občutek intime, omejujejo zvedave poglede z ulice in zakrijejo vašo notranjost pred zunanjost, prav tako pa omejujejo vnos zračnih, prašnih delcev ter omejujejo prehod svetlobe.

 

Karnise za zavese skupaj z zavesami poskrbijo za občutek varnosti in intime v vašem domu.

 

Kakšne karnise za zavese naj izberem?

Izbira karnis je v prvi vrsti odvisna od prostora v katerem bodo karnise našle svoj prostor ter od vašega osebnega sloga ureditve prostora. Izbirate lahko med aluminijastimi in panelnimi karnisami, prav tako pa je možna izdelava karnis po naročilu.

Aluminijaste karnise za zavese priporočamo predvsem za klasične zavese, uporabljajo pa se lahko tudi za dekorativne. Pri tem so na voljo različne barve, debeline ter oblike teh karnis. Ker so izdelane iz odpornega aluminija vam zagotavljamo njihovo dolgo življenjsko dobo. Panelne karnise so primerna izbira za panelne zavese.

Kaj pa, če hočem karnise v prostoru skriti?

Karnise so nujen produkt, ki zagotavlja nosilno mesto za zavese. Kljub temu pa si določeni uporabniki pogleda na karnise v prostoru svojega stanovanja ali hiše ne predstavljajo. Posledično si želijo karnise zakriti. Tudi to je mogoče. Med zanimive ideje, kako skriti karniso sodi zakrivanje karnise z lesenimi ogrodji, ki prekrijejo karniso in v prostor dodajo lesen pridih večnosti. Na podoben način lahko karnise zakrijete z uporabo mavčnih plošč ter drugih materialov, ki sovpadajo z izborom vašega notranjega dizajna. Nekateri pa karnise zakrijejo kar z dodajanjem krajših (dekorativnih)  zaves, ki prekrijejo karniso in zgornji del daljše zavese.

Vsi omenjeni nasveti vam pomagajo pri ohranjanju začetnega dizajna vašega stanovanja, brez da bi vplivali na funkcijo okna in karnise. Ob tem pa poskrbijo za ugodno počutje lastnika in uporabnikov.