Zakaj so ležišča tako pomembna za naše zdravje

ležišča

Ležišča so lahko različna a so izjemno pomembna za spanje, zato previdno izberite svoje ležišče, ker je spanje tri četrtine zdravja. Med spanjem se namreč naše telo sprosti in takrat pride do izraza hormon melatonin, je zadolžen za spanje. Med samim spanjem pa se naše celice renovirajo tako, da se popravlja DNK, ki so ga v dnevnem času, ko smo pokonci, razbile razne zadeve, kot so slaba hrana, zrak, stres in kemikalije, ki povzročajo proste radikale. Razbite delce DNK, ki jih razbijejo prosti radikali, posebne beljakovine med spanjem zamenjajo in naredijo nove gradnike naših celic, zato se naše telo obnovi, zdravi in pomlajuje. Iz tega razloga izberite resnično kvalitetna ležišča, ker prespite tretjino svojega življenja v njem.

ležišča

Kakovostna ležišča so narejena iz naravnih materialov in eden je tudi naravni lateks, ki pa ga ima samo eno podjetje pri nas, zato bodite res previdni, katerega kupite. Tudi če je cenovno nekoliko dražji, se splača zaradi vašega zdravja in dobrega počutja. Naravna ležišča morajo biti dovolj velika in prostorna za eno osebo, da se lahko obrača in če spita skupaj dve osebi naj bo postelja toliko večja.

Druga stvar, ki je pomembna, je vaša teža in sicer, če ste lahki, boste morali imeti mehkejšo posteljo, kot tisti, ki so težji. Ravno prav težki pa naj vzamejo srednje trdo posteljo. Seveda ni pomembna samo vzmetnica, ki naj bo antibakterijska in narejena iz spominske pene, da je vedno ravna, ampak je pomemben tudi spodnji letveni del, ki drži vzmetnico.

Kakovostna ležišča imajo tudi kakovostni letveni del, ki je narejen tako da, se ne upogiba preveč in da se ne deformira sčasoma. Najbolje je, da je postelja lesena, ker je to najbolj naraven material, ki ga potem vso noč vdihavamo. Nenazadnje imejte tudi kvalitetno pižamo in ne pozabite na posteljnino, ki naj ob iz naravnih materialov in primerna letnemu času ter vedno sveža.