Mountains Geek ti pomaga poiskati pravi izlet zate

Velikokrat se zgodi, da bi radi šli v hribe, pa ne vemo kam naj gremo. Že samo v naši Sloveniji se dviguje ogromno vrhov, ki jih lahko obiščemo. V tem hribovitem svetu se nam ponujajo številne planine, skrbno skrite med hribi, v skalnatih področjih so svojo pot izborili številni slapovi, bohotijo se čudovita jezera, vsi vrhovi pa nam ponujajo raznolike poti na njih, po katerih lahko plezamo ali pa hodimo. Narave je veliko in zato možnosti za izlet prav tako. Potrebno je samo poiskati pravi izlet za vas. Spletna stran Mountains Geek pa vam omogoča prav to.

V ekipi Mountains Geek smo že v začetku izdelave spletne strani želeli razviti napreden brskalnik, s pomočjo katerega bi lahko z uporabo številnih filtrov poiskali ustrezno destinacijo. Brskalnik tako sedaj omogoča filtriranje po naslednjih kriterijih: država, gorovje, oddaljenost od izbrane lokacije, višina cilja, višina izhodišča, čas hoje, vrsta cilja in zahtevnost. V ekipi Mountains Geek verjamemo, da lahko s pomočjo omenjenih filtrov najdete izlet, ki bo ustrezal vaši kondicijski pripravljenosti, možnosti dostopa do izhodišča, pohodniški utrjenosti in želji po cilju. Izbirate lahko med različnimi zahtevnostmi, tako da bo izlet ustrezen glede na to ali greste na pohod z družino, sami, ali ste morda alpinist itd.

mountains geek

Ko s pomočjo Mountains Geek brskalnika najdete ustrezno pot, lahko na strani pogledate še vse informacije o njej. Destinacija, kamor ste se napotili, vsebuje splošne podatke, kot so višina, nahajališče in opis posamezne destinacije. Prav tako lahko preberete informacije o dostopu do izhodišča ter informacije o poti, ki vodi od izhodišča do cilja. Do izhodišča vas lahko pripelje tudi navigacija, do katere lahko dostopate s klikom na gumb dostop do izhodišča. Potek same poti od izhodišča do cilja si lahko ogledate tudi na slikah, saj vsako pot, ki jo objavimo, skrbno poslikamo, skupaj z vsemi razcepi in morebitnimi zahtevnejšimi predeli.

Posamezno destinacijo prav tako označimo na zemljevidu, kateri je prav tako prikazan na strani mountains Geek. S pomočjo zemljevida lahko dobite boljšo predstavo o nahajališču destinacije. Na Mountains Geek strani pa lahko prav tako preverite vremensko napoved za destinacijo, na katero ste namenjeni, saj je spremljanje vremenskih razmer v gorah zelo pomembno. Stran prikazuje vremensko napoved za šest dni vnaprej. Trenutne razmere na izbrani lokaciji pa si lahko ogledate tudi s pomočjo spletnih kamer, prikazanih na strani.

V ekipi Mountains Geek se trudimo, da vsak dan objavimo vsaj eno novo pot. Tako je sedaj na strani na voljo že približno pet sto različnih poti. Ker želimo, da bo teh poti čim več in boste imeli pohodniki tako na voljo čim več izbire, se lahko na platformo prijavi prav vsak in prispeva k polnjenju naše gorske knjižnice. Objavite lahko nove destinacije, slike, opise poti in GPS sledi. Prav tako lahko k vsaki destinaciji in opisu poti dodate vaš komentar, ki bo v pomoč naslednjim pohodnikom. Za vsako objavo smo vam v ekipi zelo hvaležni, saj nam pomagate pri uresničevanju našega cilja.