Odločitev za postavitev panelne ograje

panelne ograje

Ograje so namenjene tako zaščiti pred nezaželenimi vstopi, kot tudi končnemu estetskemu izgledu vašega doma. Na voljo imate več različnih vrst ograj, svetujemo vam pa izbiro ograje z dolgo življenjsko dobo kot so panelne ograje. V kolikor se odločite za panelne ograje, je dobro vedeti, kako široka je njihova uporaba, saj jih lahko zasledite na tako na velikih poslovnih objektih kot tudi pri vrtcih, šolah ter industrijskih conah. Tako priljubljene so predvsem zaradi nezahtevnega vzdrževanja. Prav tako jih je mogoče hitro in enostavno zamenjati v kolikor se ena ali več panel poškoduje.

Ko se odločamo za panelne ograje je dobro vedeti, da so sestavljene iz jeklenih palic debeline 4/5 mm, ki so vroče pocinkane ter pobarvane. V kolikor izbirate višje ograje so le te ojačane proti zvijanju. Tako kot ograja so pocinkani tudi stebri za panelno ograjo. Montaža penalnih ograj je ravno zaradi omenjenih stebrov hitra in enostavna.

Kadar se odločamo za izbiro ograje lahko urejanje in oblikovanje le te prepustimo izkušenemu arhitektu, ki nam svetuje tako pri izbiri materiala ograje kot tudi pri obliki in načrtu postavitve ograje. Tako prepustite celoten projekt od zasnove do kasneje postavitve ograje lahko strokovno usposobljeni ekipi, ki poskrbi za končen izgled vaše izbrane panelne ograje. Pri izbiri ograje vam je na voljo kombinacija materialov, oblik ter zasaditve rastlin ob ograji, ki dajo končnemu izgledu vašega doma vašo osebno noto.

Na tržišču so vam na voljo tudi vedno bolj priljubljene 2D panelne ograje, ki vam zagotavljajo izjemno trdnost in kvaliteto predvsem pa varnost. Takšna 2D panelna ograja ima zaradi svoje specifike tudi dolgo življenjsko dobo, kar jim omogoča tudi napredna tehnologija premazov panelne ograje. Takšne ograje so še dodatno zaščitene z poliestrskim UV zaščitnim slojem. Ko se odločate za izbiro panelne ograje jo je najlažje in najhitreje postaviti na že obstoječe betonske škarpe ali že obstoječe utrjene podlage.