Parket je vse bolj priljubljen med talnimi oblogami

parket

Parket je naravnost prava izbira za vse, ki prisegate na naravne materiale in si želite imeti košček narave v svojem domu. Parket je naravna, trdna in kvalitetna talna obloga, ki vas bo zagotovo navdušila.

Ljudje se pri gradnji svojih stanovanj vse bolj poslužujejo parketa kot talne obloge, pravzaprav je to najbolj priljubljena in iskana talna obloga. Najbolj priljubljen je parket iz hrasta, sledijo pa jesen, macesen, oreh in bor. Seveda pa se lahko odločite tudi za kakšno bolj eksotično vrsto lesa. Parketne talne obloge so tako priljubljene tudi zaradi tega, ker se odlično vklopijo tako s starimi kot tudi z modernimi kosi pohištva, izvrstno se znajde v kombinaciji s kovinami, kamnom in celo steklom. Vse pogosteje se parketa poslužujejo tudi v javnih prostorih, denimo v restavracijah, barih, hotelih ipd., saj prenese velike obremenitve. Če boste poskrbeli za pravilno položitev parketa in ga redno ter primerno čistili, bo še vrsto let ostal kot nov. Pa brez skrbi, parketi so zelo enostavni za vzdrževanje, zato z njimi sploh ne boste imeli veliko dela.

parket
Parket je odlična izbira za talno oblogo.

Prodajalci v trgovinah s parketom in drugim materialom za opremljanje doma vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri pravega parketa, saj se glede tega ni tako lahko odločiti. Obstaja namreč več vrst parketa (klasičen, gotov), več vzorcev, barv, izbirate lahko med različnimi stopnjami gradacije in površinske obdelave in še marsikaj. Ker gre za dolgoročno investicijo (talne obloge naj bi vam služile vsaj kako desetletje in več), se morate pred nakupom dobro pozanimati o vseh prednostih in slabostih, razmislite pa tudi o tem, katera vrsta lesa se bo najbolje ujemala s preostalim pohištvom.

Obstaja več vrst talnih oblog, vse več ljudi pa se poslužuje parketa, saj nudi odlične lastnosti in se ujema tako s starim kot tudi z novim pohištvom. Pred nakupom se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki v prodajalnah, ki vam bodo znali svetovati glede na kupa.