Vrhunski peleti so najbolj racionalna izbira za domači budžet

peleti

Peleti so sodobno ekološko ogrevanje, ki je lahko povsem avtomatizirano in primerno za hiše ter velike stavbe, saj je cenovno zelo ekonomično ter naravi prijazno.  Ni pa vseeno, kakšne pelete kurite, saj so na trgu tako vrhunski peleti, kot tudi slabi, ki ne gorijo in so običajno zelo poceni. Vrhunski peleti morajo biti narejeni iz čistega lesa, zato so narejeni iz smrekovine, ker je to edini les, ki drži pelete skupaj. V nasprotnem, če se dodaj drug les ali drugem primesi, jim je dodatno treba dodajajte še kakšno snov kot lepilo in pride do tega, da ne gorijo dobro ali oddajajo smog.

peleti

Vrhunski peleti so tudi narejeni tako ,da jih proizvajalec zna dobro posušiti in jim odvzame dovolj vode iz lesa, da lahko gorijo. Saj vsi vemo, da če je prisotna voda, ta gasi ogenj. Če boste dali v peč nekaj mokrega se bo to cvrlo, smodilo in kuhalo in ne bo oddajalo nobene toplote, ker in kalorično, enako je s peleti.

Zakaj izbrati prav pelete? Ker so najcenejše ogrevanje in je začetna investicija v peč ter celotni sistem najcenejša glede na druge vrste ogrevanja, sploh če jih primerjamo z ogrevanjem na fosilna goriva ali elektriko.  So zelo enostavni za uporabo, ker je sistem narejen povsem avtomatsko, tako da se peleti nakladajo sami in peč sam uravnava moč gorenja, vi pa samo na radiatorjih nastavite jakost, koliko naj vam ogreje prostor.

Edino, kar boste morali storiti je, da sme ter tja odstranite malo pepela, ki včasih ostane od peletov. Če boste imeli slabe pelete, pa boste imeli težave tudi s tem, ker bo ostajalo res veliko pepela, pa še dimnik se bo zamašil in ga bo treba čistiti še dodatno, kar je težko, ker se nabere tudi smola in umazanija. Zato so kakovostni peleti res edina in najboljša ter najbolj racionalna izbira.