Učinkovita prenova kopalnice v vašem domu

Kopalnica velja za najintimnejši prostor vsakega stanovanja, v zadnjih letih pa se njeni podobi posveča vse več pozornosti. Prenova kopalnice je projekt, ki se ga lotevajo mnogi, ki želijo temu prostoru dodati osebno noto in iz njega ustvariti prostor sprostitve in užitka. Prenova zahteva veliko premisleka in skrbnega načrtovanja, saj gre za večjo naložbo za desetletje ali več. Pred začetkom gradbenih del zato najprej na spletnih straneh in v revijah poiščite navdih za oblikovanje ter določite splošen stil vaše nove kopalnice. Prenovo načrtujte glede na to, koliko prostora imate na voljo, koliko oseb kopalnico po navadi uporablja in seveda ne pozabite upoštevati zastavljenega okvira proračuna – pri tem bodite realistični glede tega, kaj si lahko privoščite in kateri elementi kopalnice so najbolj potrebni prenove. Zberite ponudbe različnih izvajalcev, se odločite za najkvalitetnejše in najugodnejše, lahko pa za kakšno delo poprimete kar sami, če ste tega dovolj vešči, in tako prihranite pri stroških.

Prenova kopalnice

Prenova kopalnice je lahko večja ali manjša – če se lotevate celovite prenove, se odločite za nevtralen dizajn, še posebej pri keramiki in talnih oblogah, saj bo tako kopalnica vedno pripravljena na manjše spremembe, ki jih boste opravljali sproti, če želite biti v koraku s trendi. Izbrana kopalniška oprema in dodatki bodo v kopalnico vnesli karakter in poskrbeli za njen privlačen izgled. Pri načrtovanju kopalniške opreme ne pozabite na prepotreben shranjevalni prostor, saj mora biti prenova kopalnice v prvi vrsti učinkovita, šele nato je na vrsti njen izgled.

Pri prenovi seveda ne smete pozabiti na ključno kopalniško opremo, med katero sodijo umivalnik, kopalniške omarice, tuš oz. kad in wc školjka. Če vam prostor dopušča pa dodajte še bide, več odlagalnih površin in seveda dodatno kopalniško opremo kot so ogledalo, koš, držala za milo in drugi pripomočki, ki naredijo uporabo kopalnice še prijetnejšo. Prenova kopalnice naj bo zastavljena tako, da bo kopalnica po tem funkcionalna, enostavna za čiščenje in vzdrževanje ter uporabna. Tako boste ustvarili prostor v hiši, ki vas bo navdal z mirom in harmonijo ter vam omogočil, da se boste v domačem vzdušju sprostili po napornem dnevu.