Široka ponudba sedežnih garnitur

Sedežne garniture so lep okras in udoben kotiček v vsakem stanovanju, kjer preživimo veliko časa, če na njih beremo, gledamo televizijo, celo spimo ali počnemo kaj drugega. Med široko ponudbo garnitur so moderne sedežne garniture se ujemajo s celotnim stilom stanovanja in opreme, zato jih izbiramo previdno. So zelo različnih oblik in velikosti ter barv.

sedežne garniture

Ko se odločamo za opremljanje stanovanja, običajno tudi pomislimo na to, kako bo zgledala sedežna garnitura, kje bo stala, kako velika bo in kakšne barve. Največkrat se odločamo po tem, za kaj jo bomo uporabljal in koliko ljudi ter hišnih ljubljenčkov bo imeli na njej svoj prostor. Izbiramo glede na obliko prostora v stanovanju, tak oda so lahko bolj v ravni liniji ali pa kotne.

Nekatere sedežne garniture so lahko raztegljive, druge zoper omogočajo dvigovanje sedežev, da so pod njimi lahko predalniki za shranjevanje zadev, ki jih ne uporabljamo toliko ali pa za posteljnino in pregrinjala. Najprej je dobro, da zmerimo stanovanje in povemo prodajalcu, kako bi namestili sedežno garnituri, da se pogleda točno te dimenzije in če je ni na razpolago, jo lahko naročite tudi po meri. Nato se izbere tudi barva, saj ima vsaka sedežna že raznovrstno barvno lestvico kar na razpolago.

Sedežne garniture naj bodo dokaj trdne, naj ne imajo preveč vzmeti, ker se te lahko hitro poležejo in nastanejo neprijetne luknje, kar lahko povzroča tudi bolečine v križu ali vratu. Najbolje je izbirati take, ki tega nimajo in je njihova sedalna površina bolj ravna ter trša. V vsakem primeru lahko dno omehčate če s kakšno blazino ali peno, da bo sedežna še bolj udobna ter prijetna.

Sedežne garniture so lahko kakovostne ali precej manj kakovostne proizvodnje, to je potrebno ločiti. Kakovostne so narejene iz boljših naravnih materialov in bolj polnega lesa ali kovinskega ogrodja. Največkrat iz materialov, ki so bolj laski. Lahko so iz blaga ali pa jih prekriva usnje.