Vse kar morate vedeti o bambusu

bambus

Tu je vse o Bambusu za tiste, ki razmišljajo o nakupu bambusa. Bambus je vrsta trave kateri oleseni steblo. Bambus opazimo na vseh celinah, vendar večinoma raste v subtropskem in tropskem pasu (Kitajska, Indonezija, Malezija, Filipini). Je  ena najhitreje rastečih rasli in lahko doseže višino 40 metrov. Cveti celo leto in je uporabljen večinoma za surovine za gradnjo. Uporaben je veliko hitreje kot les in je odličen zeleni material, ki je prijazen okolju in poceni. Uporabljen je tudi za pohištvo, prehrano, dekoracijo in oblačila. Bambusova oblačila so narejena iz naravnih surovin zato ne povzročajo alergijskih reakcij in so odlična za ljudi z občutljivo kožo. Bambus je v Azijski kuhinji pomembna sestavina. Odličen je kot opora fižolu, paradižniku in fižolu. Rastlina je tudi velika v proizvodnji kisika.  Oddaja okoli 35% več kisika kot listi na drevesu.

bambus
bambus

Najbolj znana vrsta bambusa je bambus sreče, ki je popoln za vsak dom. Bambus sreče je ena najpomembnejših rastlin v starodavni kitajski veščini Feng Shui (feng šuij). Že po imenu ugotovimo, da nam bo rastlina pomagala. Bambus sreče  je znan po tem, da uravnotežuje prostor in odganja škodljive kemijske snovi.  Je popularna sobna rastlina, po navadi postavljena v vodi. Prinaša vitalnost in mirne, modre energije. Bambus mora biti položen v cvetlični lonec ali vazo.

Bambus naj bi srečo predstavljal, ko je postavljen v okolju, ki vsebuje vseh pet elementov Feng Shui. Prvi element Feng Shuija je les, kar prikazuje že bambus sam. Zemlja, kar prikazuje kamenje. Voda,  katero prikazuje bambus, ki je večino časa postavljen v vodi. Ogenj, ki je večino časa prikazan z rdečim trakom in kovina, ki jo ponazarjajo steklene vaze za katere Feng Shui pravi, da spadajo med kovinske. Ker rastlina pogosto pride v glinenem ali keramičnem loncu, je na njih upodobljena kovinska figura ali kovanec kot prizor kovine.

Število stebel bambusa tudi vpliva na to, kaj nam rastlina prinaša. Če ima rastlina tri stebla prinaša srečo. Dve stebli prikazujejo ljubezen in zdravje. Če je stebel pet prinaša zdravje. Osem stebel je za bogastvo , devet stebel pa je sreča in zadovoljstvo.