WC školjka naj bo udobna in prave velikosti

wc školjka

WC školjka je eden najpomembnejših sanitarnih pripomočkov sodobnega človeka, bodisi doma ali v službi ali nekje v javnosti. Kajti, preko narave ne moremo iti, če nas prime na stran, moramo iti, pa naj se zgodi karkoli, drugače … saj vemo. Nakup WC školjke pa mora biti zel premišljeno dejanje in se nikar ne določajte po tem, kakšne barve je školjka ali kak oje moderna in če mogoče opere še zadnjico. WC školjka mora biti v prvi vrsti predvsem uporabna, to pa pomeni, da se na njej počutite udobno in da bo potegnila papir ter blato naprej v odtok.

wc školjka

Bodite res previdni in nakupujete školjk, ki so neke čudne izvedbe in z nekimi čudnimi idejami. Naj bodo školjke čim bolj preproste in tako narejen, da nimajo nekih ovinkov, stopnic ali drugih dodatkov, ki bi ovirali pretok vode in wc papirja v sanitarni odtok.

Zakaj mora biti wc školjka tudi udobna. Včasih imamo kakšne krče v želodcu ali težko gremo na stran, takrat dosti časa sedimo na školjki, ki mora biti udobna, da se telo in črevesje sprostita, da lahko izločimo blato, ki je zelo strupeno za telo, če ostane v nas dlje časa in začne razpadati, saj se začnejo rediti patogene bakterije, ki nas lahko tudi ubijejo, če zbolimo.

Udobna wc školjka potemni tudi to, da so školjke različnih višin, tako kot smo ljudje različnih višin. Zato ugotovite, kako visoki ste v vaši družini in kako visoka mora biti školjka, da ne bo previsoka. Nižja kot je, bolje je za izločanje iz črevesja, saj v naravi tudi počepnemo med izločanje blata, kar je najbolj naraven položaj za to dejanje.

Otroška wc školjka pa naj bo za njih prilagojena, obstajajo tudi nizke in majhne, da se bodo tudi otroci udobno počutili med izločanjem blata ali pa jim vsaj nabavite nastavke za veliko školjko.